Ett experiment i att göra virtuella tavlor från teckningar och foton.
Skapat med programmen SideFX Houdini och Blender.
Korvstroganoff
Du behöver:
· 1 falukorvsring
· 2 st gul lök
· 2 klyftor vitlök
· 2 förpackningar krossade tomater
· 1 msk tomatpuré
· 2-3 dl matlagningsgrädde
· 2 buljongtärningar
· 1 msk torkad basilika
Gör såhär:
· Skär löken i stora tärningar, och skiva vitlöken i tunna skivor. Stek detta på medelvärme i lite olja. När löken börjar bli lite mjuk adderar du tomatpuré och rör runt.
· Skär falukorven i stavar eller tärningar, och stek detta tillsammans med tomatpuré, lök och vitlöken. När falukorven börjar få lite färg så häller du över allt i en stor kastrull.
· Häll i krossade tomater, buljongtärningarna och basilika. Låt koka i ca 10 minuter på medel värme. Till sist häller du i matlagningsgrädden och rör runt.
Klart!
Servera med ris, eller blomkålsris.
Köttfärssås
Du behöver:
· 500g köttfärs
· 2 st gul lök
· 3 st vitlöksklyftor
· 2 förpackningar krossade tomater
· 2 msk tomatpuré
· 1 buljongtärning
· 1 tsk chili pulver
· 2 tsk paprika pulver
· 1 msk torkad basilika
· 2 msk balsamvinäger
· Salt och peppar
Gör såhär:
· Skär löken i stora tärningar, och stek på medelvärme tills det blivit mjukt. Addera köttfärs, tomatpuré, chili pulver, paprika pulver och basilika. Stek på lite högre värme i ca 5-10 minuter, eller tills köttfärsen fått lite färg.
· Häll i krossade tomater, buljongtärningen, balsamvinäger och pressa i vitlöken.
· Låt små puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med t.ex. pasta, eller kokta grönsaker.
Klart!
Här på Spiro håller vi rent, Nejdå, det är renderat i Blender med en addon som heter Flip Fluids.

Ingefära hot-shot
Med gurkmeja och chili
Du behöver:
· 200-300g färsk ingefära
· 1 msk chili flakes (torkade)
· 2 msk gurkmeja
· 1-2 liter vatten
Gör såhär:
1. Skriva ingefäran med skalet på. Lägg i en stor kastrull.
2. Tillsätt chili flakes och gurkmeja.
3. Häll i vatten. 1-2 liter, beroende på hur stor din kastrull är.
4. Låt detta små koka på medelvärme. När dom första bubblorna syns, ta då tiden.
Låt småkoka i 20 minuter.
5. Tag av kastrullen från plattan och låt svalna i 10-15 minuter.
6. Mixa sedan i en blender eller med en stavmixer, sila av vätskan i en nät sil, och tappa upp på flaskor eller burkar. Det du har hemma.
Förvara i kylskåpet upp till 2 månader
Klart!

Super-snabb tomatsoppa
Du behöver:
· 2 burkar krossade tomater
· 3 msk tomatpuré
· 2 st gul lök
· 1 burk kokosmjölk
· 1 msk basilika (torkad)
· 2 st grönsaksbuljong tärningar
· Ev. 2-3 dl vatten
Gör såhär:
1. Hacka löken och lägg i en kastrull med 1 dl vatten.
2. Tillsätt, tomatpuré, basilika och buljongtärningarna.
3. Låt små puttra i 10 minuter, rör om då och då.
4. Tillsätt krossade tomater och mixa med en stavmixer.
5. Häll i kokosmjölken och mixa tills allt är blandat.
6. Om du vill att soppan ska vara mera ”rinnig” så kan du addera lite vatten.
Klart!
Anders » Saffrans-Crème Brûlée: ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”
Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet: ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”
Sofia Göransson » Nu är filmen klar!: ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”
Johanna » Saffrans-Crème Brûlée: ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”
Spiro » Pasta al Limone: ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”