Web1000px

Ett experiment i att göra virtuella tavlor från teckningar och foton.
Skapat med programmen SideFX Houdini och Blender.

Läs hela inlägget »

Ett projekt jag och en kollega gjorde tillsammans.

Läs hela inlägget »

En morotskaka utan like!

Här är en favorit i alla årstider.

Servera till fika, födelsedagar eller på jobbet. Lätt att göra och väldigt god!

Perfekt på en vårpicknick!

Läs hela inlägget »
Bild från Google.com Bild från Google.com

Korvstroganoff

Du behöver:

·         1 falukorvsring
·         2 st gul lök
·         2 klyftor vitlök
·         2 förpackningar krossade tomater
·         1 msk tomatpuré
·         2-3 dl matlagningsgrädde
·         2 buljongtärningar
·         1 msk torkad basilika
 
Gör såhär:
·         Skär löken i stora tärningar, och skiva vitlöken i tunna skivor. Stek detta på medelvärme i lite olja. När löken börjar bli lite mjuk adderar du tomatpuré och rör runt.
·         Skär falukorven i stavar eller tärningar, och stek detta tillsammans med tomatpuré, lök och vitlöken. När falukorven börjar få lite färg så häller du över allt i en stor kastrull.
·         Häll i krossade tomater, buljongtärningarna och basilika. Låt koka i ca 10 minuter på medel värme. Till sist häller du i matlagningsgrädden och rör runt.

Klart!
Servera med ris, eller blomkålsris.

Läs hela inlägget »
Bild från Google.com Bild från Google.com

Köttfärssås

Du behöver:
·         500g köttfärs
·         2 st gul lök
·         3 st vitlöksklyftor
·         2 förpackningar krossade tomater
·         2 msk tomatpuré
·         1 buljongtärning
·         1 tsk chili pulver
·         2 tsk paprika pulver
·         1 msk torkad basilika
·         2 msk balsamvinäger
·         Salt och peppar

Gör såhär:
·         Skär löken i stora tärningar, och stek på medelvärme tills det blivit mjukt. Addera köttfärs, tomatpuré, chili pulver, paprika pulver och basilika. Stek på lite högre värme i ca 5-10 minuter, eller tills köttfärsen fått lite färg.
·         Häll i krossade tomater, buljongtärningen, balsamvinäger och pressa i vitlöken.
·         Låt små puttra på medelvärme i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med t.ex. pasta, eller kokta grönsaker.
Klart!

Läs hela inlägget »

Här på Spiro håller vi rent,  Nejdå, det är renderat i Blender med  en addon som heter Flip Fluids. 

Läs hela inlägget »

Kan du gissa hur många bollar som får plats på Spiro3d?

Läs hela inlägget »

Ingefära hot-shot

Med gurkmeja och chili

Du behöver:
·         200-300g färsk ingefära
·         1 msk chili flakes (torkade)
·         2 msk gurkmeja
·         1-2 liter vatten
Gör såhär:
1.      Skriva ingefäran med skalet på. Lägg i en stor kastrull.
2.      Tillsätt chili flakes och gurkmeja.
3.      Häll i vatten. 1-2 liter, beroende på hur stor din kastrull är.
4.      Låt detta små koka på medelvärme. När dom första bubblorna syns, ta då tiden.
Låt småkoka i 20 minuter.
5.      Tag av kastrullen från plattan och låt svalna i 10-15 minuter.
6.      Mixa sedan i en blender eller med en stavmixer, sila av vätskan i en nät sil, och tappa upp på flaskor eller burkar. Det du har hemma.

Förvara i kylskåpet upp till 2 månader
Klart!

Läs hela inlägget »

Super-snabb tomatsoppa

Du behöver:
·         2 burkar krossade tomater
·         3 msk tomatpuré
·         2 st gul lök
·         1 burk kokosmjölk
·         1 msk basilika (torkad)
·         2 st grönsaksbuljong tärningar
·         Ev. 2-3 dl vatten
 
Gör såhär:
1.      Hacka löken och lägg i en kastrull med 1 dl vatten.
2.      Tillsätt, tomatpuré, basilika och buljongtärningarna.
3.      Låt små puttra i 10 minuter, rör om då och då.
4.      Tillsätt krossade tomater och mixa med en stavmixer.
5.      Häll i kokosmjölken och mixa tills allt är blandat.
6.      Om du vill att soppan ska vara mera ”rinnig” så kan du addera lite vatten.

Klart!

Läs hela inlägget »

Ett test i att kombinera foto och 3D med fysik.

Läs hela inlägget »
-

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Arkiv

Länkar