Web1000px

Morotskaka med Apelsinglasyr

En morotskaka utan like!

Här är en favorit i alla årstider.

Servera till fika, födelsedagar eller på jobbet. Lätt att göra och väldigt god!

Perfekt på en vårpicknick!

Ingredienser
-5 dl vetemjöl
-1 tsk salt
-2 tsk bakpulver
-1 tsk bikarbonat
-1/2 tsk ingefärspulver
-2 tsk kanel
-4 dl Socker
-3 dl smör
-4 stora ägg
-5 dl rivna morötter
-200-250 gram krossad ananas (en liten burk och häll av vätskan)
-100 g Pekannötter
 
Glasyr
-50 g smör
-200 g philadelphiaost
-1 1/2 tsk vanlijarom
-6-7 dl florsocker
-1 apelsin Rivet apelsinskal
 
Utensilier
2 stora Bunkar
Elvisp eller ballongvisp
Burköppnare
Ungssäker form
Sil
Rivjärn
Micro eller kastrull

Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
 
Häll av ananasens sockerlag med en sil.
 
Häll mjölet, salt, bakpulvret, bikarbonatet, ingefäran och kanelen i en bunke och rör om tills allt är väl blandat.
 
Häll sockret och äggen i en annan bunke och vispa med en el- eller ballongvisp tills blandningen bleknat och blivit len.
 
Smält smöret i micron eller en kastrull, men låt det inte bli kokhett och häll i det smälta smöret i ägg och sockerblandningen under omrörning.
 
Skala och riv morötterna.
 
Hacka Pekannötterna grovt.
 
Häll i morötterna, den dränerade ananansen och de hackade nötterna i ägg och sockerblandningen.
 
Häll i de torra ingredienserna i ägg och sockerblandningen och rör om tills du inte längre ser något mjöl.
 
Smöra en form som är stor nog för all smet.
 
Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter
 
Ta ut ur ugnen och låt svalna helt innan du applicerar glasyren
 
Glasyr
 
Blanda alla ingredienser i en skål och vispa med elvisp tills all är väl blandat och smaka av.
 
Bre ut all glasyren över morotskakan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln