Web1000px

ingefära hot-shot

Ingefära hot-shot

Med gurkmeja och chili

Du behöver:
·         200-300g färsk ingefära
·         1 msk chili flakes (torkade)
·         2 msk gurkmeja
·         1-2 liter vatten
Gör såhär:
1.      Skriva ingefäran med skalet på. Lägg i en stor kastrull.
2.      Tillsätt chili flakes och gurkmeja.
3.      Häll i vatten. 1-2 liter, beroende på hur stor din kastrull är.
4.      Låt detta små koka på medelvärme. När dom första bubblorna syns, ta då tiden.
Låt småkoka i 20 minuter.
5.      Tag av kastrullen från plattan och låt svalna i 10-15 minuter.
6.      Mixa sedan i en blender eller med en stavmixer, sila av vätskan i en nät sil, och tappa upp på flaskor eller burkar. Det du har hemma.

Förvara i kylskåpet upp till 2 månader
Klart!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln