ingefära hot-shot

Ingefära hot-shot
Med gurkmeja och chili
Du behöver:
· 200-300g färsk ingefära
· 1 msk chili flakes (torkade)
· 2 msk gurkmeja
· 1-2 liter vatten
Gör såhär:
1. Skriva ingefäran med skalet på. Lägg i en stor kastrull.
2. Tillsätt chili flakes och gurkmeja.
3. Häll i vatten. 1-2 liter, beroende på hur stor din kastrull är.
4. Låt detta små koka på medelvärme. När dom första bubblorna syns, ta då tiden.
Låt småkoka i 20 minuter.
5. Tag av kastrullen från plattan och låt svalna i 10-15 minuter.
6. Mixa sedan i en blender eller med en stavmixer, sila av vätskan i en nät sil, och tappa upp på flaskor eller burkar. Det du har hemma.
Förvara i kylskåpet upp till 2 månader
Klart!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Anders » Saffrans-Crème Brûlée: ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”
-
Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet: ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”
-
Sofia Göransson » Nu är filmen klar!: ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”
-
Johanna » Saffrans-Crème Brûlée: ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”
-
Spiro » Pasta al Limone: ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”