Web1000px

Kyckling med Dragonsås

Här nedan följer ett smarrigt recept på "kyckling med dragonsås"

Kyckling med Dragonsås

4 personer

Du behöver:
o   4 kycklingfiléer
o   1 kruka färsk dragon
o   1 msk balsam vinäger
o   1 msk kött fond (eller ½ tärning kött buljong)
o   5 dl matlagningsgrädde
o   2 st schalottenlök
o   Ev. 1-2 msk majsstärkelse
o   3 msk olja
o   Salt och peppar
o   Ris

Gör så här

Kyckling:
·         Sätt ugnen på 225 grader
·         I en ugnsfast form häller du 1 msk olja, 1 msk balsamvinäger och 3-5 kvistar dragon.
·         Lägg kycklingfiléerna ovan på oljan, vinäger och dragonen och ringla lite olja ovan på filéerna samt salta och peppar.
·         Ställ sedan in i ugnen i ca 30 minuter eller tills den är genomstekt. (köttet ska vara vitt på insidan av den tjockaste delen av filén. Inte rosa.)
 

När kycklingen varit i ugnen i 10 minuter, så ska du börja koka ris och vispa dragonsåsen.


Dragonsås:
·         Fin hacka löken och stek den i 1 msk olja på svag värme tills löken har blivit mjuk.
·         Tillsätt resten av krukan med dragon (bara bladen, inte kvistarna)
·         Häll i 1 msk kött fond (eller tärningen) och rör om, tillsätt sedan 5 dl matlagningsgrädde.
·         Smaksätt med lite salt och peppar och låt koka på medelvärme i ca 10 minuter.
·         Om du vill att såsen ska vara lite tjockare så kan du hälla i majsstärkelse, börja med 1 msk och låt koka ihop i ca 30 sekunder, upprepa med ½ msk om du vill att den ska vara tjockare.
 

Smaklig spis!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln