Web1000px

Toast Skagen

Sommar, sommar, sommar! Det är dans i folkets park!~

Och vad är inte sommar utan en (eller femton) Toast Skagen. 
Här på spiro firades det under gårdagen med en massa mat, varav Toast Skagen blev förrätten. Vi ville fira sommarsemesterns ingång, då många av oss går på semester nu eller efter nästa vecka.

Så klart så måste jag ju dela med mig!

Ingredienser
- 3-4 msk Créme fraiche
- 5 msk Majonnäs
- 1 burk Stenbitsrom
- 5 msk Dill
- 1 finhackad Rödlök
- 1-2 msk Söt Senap
- 3 msk Pepparrot
- 200-250 g Skalade Räkor
- 1 msk färsk Citronjuice

Utensilier
- En Bunke
- En Slev eller Sked att vispa med
- Kökskniv

Instruktioner
Skala räkorna och låt dem torka i ett durkslag i ca 30-60 minuter, medan du gör resten av smeten.

Häll i majonnäsen och créme fraichen i bunken.

Skala och hacka rödlöken fint och lägg i smeten.

Häll i Stenbitsrommen, pepparoten, dillen och senapen i smeten och smaka av.

Om man vill kan man kan man skära upp räkorna i mindre bitar. 

Häll i räkorna i smeten. 

Häll i citronjuicen eftersom och smaka av. 

Serveras på valfri brödbit :) 

(Tips från coachen: Vill man ha en extra wow-faktor så kan  man servera på ett ljust bröd som man stekt gyllenbrunt i rikliga mängder smör!)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln