Web1000px

Vår första animerade film klar

Det här inlägget borde egentligen ha publicerats i januari men det har dröjt lite med olika formaliteter kring vem som ska få visa filmen först och så vidare. Filmen jag skriver om är "Sam & Charlie på Knalleborgs kortis" som vi på Spiro har producerat på Knalleborgs korttidshems beställning. 

Arbetet med filmen påbörjades redan hösten 2016 och då kan ni undra hur i hela friden kan en film på 5 minuter ta två år att göra?? Jo, det kan den - till exempel om man inte jobbar med den precis varje dag. Vi jobbar också parallellt med andra projekt och uppdrag och därför har vi inte alltid möjlighet att ägna hela vår arbetstid åt enbart ett projekt. Mot slutet däremot, ungefär från augusti till december 2018 har nästan uteslutande ägnats åt kortisfilmen. 

Filmen är en blandning av live-action filmning och animation plus specialeffekter. Manuset bygger på uppdragsgivarens önskemål om vad som var viktigt att förmedla i filmen och på vilket sätt det skulle göras. Filmens målgrupp är huvudsakligen de barn som det kan bli aktuellt för att gå/bo på kortis. Därför valde vi att använda oss av karaktärer som tilltalar barn - och dessutom barn i olika åldrar eftersom man kan vara alltifrån 4-5 till uppemot 20 när man är på Knallborg! Så lite coola och lite gulliga karaktärer (vissa av er kanske märker att vi har hämtat inspiration från Dumma Mej! och dess gulliga och lite sturska flickan Agnes - mycket fri tolkning givetvis!)

Vi skrev egen musik och spelade in den, vilket vi också gjorde med rösterna. Det var inte så självklart att låna ut sin röst till animerade karaktärer men det gick alldeles utmärkt och resultatet blev förvånansvärt bra. Med andra ord - vi har gjort det allra allra mesta själva vilket ger filmen ett helt eget uttryck och - vi behöver inte betala för copyrightat material! Smart, va?

Här kommer filmen.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln