Web1000px

Vegansk Chokladmousse

Vem gillar inte snabba godsaker? 

Denna dessert är perfekt när man helt plötsligt behöver slänga ihop något snabbt och enkelt.

 Jag vet, jag vet. Det låter läskigt när det är tofu och att den är veganskt, men testa! ;) Helt spektakulära närigsvärden och väldigt lätt att göra! Den smakar dessutom som att någon badar dig i mörk och rik choklad. 

 

Ingredienser

- 300-350 g Silkestofu (ett paket)
- 100-125 g God Mörk choklad (70% eller över)
- 2 msk Lönnsirap
- Färska bär eller mer mörk choklad till topping
 
Utensilier

- Mixer
- Något att smälta chokladen med (antingen i skål över kokande vatten eller mikrovågsugn)
- Serveringsglas
 
Instruktioner

Ta ut tofun ur paketet, lägg ner tofun i mixern och mixa tills den är uppdelad i små bitar eller har blivit en relativt len smet.

Smält all mörk choklad. (Om du gör det i mikron, använd max effekt och smält i 15 sekunders intervaller och rör om i mellan intervallerna)

Häll i hälften i mixern och mixa in den med tofun.

Stanna mixern och skrapa ner allt som åker upp på sidorna i mixern.

Häll i resten av den smälta chokladen och mixa tills blandningen är helt len och fri från små vita tofuklumpar.

Stanna mixern och häll i lönnsirapen.

Mixa tills helt blandad.

Portionera ut i serveringsglas och täck med plastfolie.

Ställ in i kylen och låt stå i 2 timmar.

Man kan äta chokladpuddingen direkt när den är klar, men jag föredrar den väl nerkyld.

Garnera med valfri garnering och servera. Jag valde att garnera med chokladbitar och lite kardemumma.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln