Web1000px

Panorama som film-medium

I denna (något knasiga) filmsnutt testar jag ideén om att använda panorama-foto som film-medium istället för rörlig bild eller enstaka foto. Fördelen är att man  inte behöver tänka på hur scenerna ska utspela sig i förväg då panoramat kan täcka hela platsen.


Istället använder man t.ex. programmet Adobe After Effects för att skapa en virtuell kamera i panoramat. Den kameran kan man sen styra och titta på olika delar av scenen vilket ger känslan eller illusionen av att det är filmat. Panorama-foto är som det låter en stillbild så det funkar mest till tecknade filmer annars finns alternativet att använda sig av en 360° filmkamera för samma effekt men i rörligt format. 

I denna film har jag bara använt 180° panorama. Scenen inne i silon är något förvräng då jag inte kunde vinkla kameran tillräckligt. Jag valde 180°  då det är något bökigt att ta  360° panorama med en vanlig kamera innan man fått in snitsen. Lättare blir det med ett mer vidvinkligare objektiv och panoramahuvud till stativet då vidare bild betyder att man slipper ta så många bilder.

Man kan också matematiskt räkna ut hur många bilder man behöver  ta och spar då i slutändan tid genom att inte ta för många bilder. Inget jag provat ännu.

Är själv ny på detta med panorama men ska nog prova på 360° så småningom.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln