Web1000px

Spiro3d - Mer än bara en dagligverksamhet

En dagligverksamhet som Spiro3d är mer än bara ett ställe att gå till om dagarna, det är en plats där man kan utvecklas som människa, lära sig nya färdigheter och möta andra människor i liknande situationer. Det är även en möjlighet att komma vidare i livet.

Medan de praktikplatser Arbetsförmedlingen ger är fulla av krav på att man så snabbt som möjligt ska komma ut i arbetslivet så är de praktikplatser som erbjuds via IAM och Spiro3d skräddarsydda efter våra behov och förmågor där fokus ligger på vår personliga utveckling med ett långsiktigt mål på att vi ska bli förberedda inför arbetslivet. Det betyder att arbetstiderna är mer anpassade efter våra förmågor, och bl.a. att vi kan trappa upp vår närvaro i egen takt. Att inte behöva stressa fram resultat ger en trygghet och stabilitet som inte annars hade varit möjligt. Om saker av någon anledning inte skulle fungera så kan man bara komma tillbaka till Spiro3d, och i början kan man t.o.m. fortsätta gå på dagligverksamheten samtidigt som man går på praktik. Det är enklare att våga försöka saker om man vet att det finns ett skyddsnät bakom en.
 
IAM har kontakter med många olika typer av företag samt kommunala arbetsplatser och försöker matcha arbetsgivare med arbetssökare, och kan på det sättet hitta det som passar oss som individer. Jag har själv fått en praktikplats med start i januari på ett produktionsbolag som sysslar med spelfilm, kortfilm, reklamfilm samt saker som workshops och seminarier, vilket är väldigt passande då det har många gemensamma beröringspunkter med det vi arbetar med i verksamheten. Det går över mina vildaste förväntningar att få en praktikplats i en så kreativ arbetsmiljö, och jag ser självklart fram emot det otroligt mycket. Det är en fantastisk möjlighet som har erbjudits mig, och att kunna ta ett steg framåt känns väldigt bra.
 
Om ni vill veta mer om IAM och vad de gör så kan ni läsa mer här:
http://www.ekero.se/Omsorg_och_hjalp/Handikapp-funktionsnedsattning/Daglig-verksamhet/Konstmakarna/IAM/

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln