Web1000px

3D-Animerade Loggor

Här kommer ett koncept på en logga för Eklövet. Den är gjord i programmet
Adobe After Effects tillsammans med insticksprogrammet Element 3D.
 

Tanken bakom var att det skulle finnas lite naturinslag med insekter tilsammans med en skrivmaskin som skriver ett ekblad som står för våran tidning och blogg.
Har ni idéer om vad man skulle kunna lägga till eller göra annolunda lägg gärna in en kommentar !

För den nyfikne är Element 3D ett insticksprogram inriktat på att integrera 3D-objekt i After Effects som i sitt grundutförande är ett 2D-animeringsprogram.
Duon är mycket smidig för att skapa loggor där man vill kombinera olika slags media med 3D. Många loggor för reklam och olika TV program görs just i After Effects.

Nackdelen med Element 3D är att man bara kan bygga enklare 3D-modeller i själva programmet då huvudsyftet är att ta redan färdiga 3D-objekt och integrera dom i After Effects där man animerar och modifierar modellerna.

För att bygga avancerade modeller själv får man använda ett riktigt 3D-progam som t.ex. det kostnadsfria programmet Blender. Andra alternativ är t.ex.
Cinema 4D, 3D studio Max eller Maya men dom kostar väldigt mycket för en privatperson om man inte studerar och får rabatter eller programmet via utbildningen.

En till nackdel med Element 3D är att det nu har ganska många år på nacken vilket man kan se på att det med dagens mått har ganska simpel rendering av 3D rent grafiskt sett och dessutom saknas fysikmotor.

Förhoppningsvis kommer allt detta åtgärdas  i version 3 av programmet som är under utveckling.
Har man en Mac och Final Cut Pro / Motion 5 finns det ett helt rykande färskt alternativ som heter Mo2 vilket verkar helt fantastiskt bra. 

 

Koncept på Spiro3D logga. Lampan och pennan i kaffet står för inspiration och tankar. Blixten om våra sprudlande idèer !

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln