Web1000px

Utflykten till Liljevalchs

Den 13 augusti åkte Anders och Stanislaw till Liljevalchs konsthall, där konstnären Lars Lerin höll utställning.

Mycket drömska och dystopiska målningar av både stadslandskap och natur, med inslag av mer materiella teman.


Många av målningarna som visades upp kändes som återskapade traumatiska upplevelser, där man både skådar den post-apokalyptiska ruinen efter en katastrof, blandat med en spegelbild av en tidigare verklighet. Ofta mörka världar där ljus tränger sig in bland formerna och skapar kontrast likt en dröm eller ett svunnet minne. Många av bilderna liknar nedmonterade och krigsförstörda kvarter, där skuggor av rivna byggnader fortfarande ses som spöken i bakgrunden.


Sällan blandas människor med i de dystra samhälle som avbildas. Istället kan man se vad som liknar ett fotografi eller en hint av en reflekterad spegelbild där man löst kan få en uppfattning av ansiktsdrag.


Ofta implementeras texter i målningarna som är svåra att tyda. Vissa verkar beskriva byggnaderna, medans andra verkar vara kopplade till något sumpmässigt. Ytterligare ett element som lämnar ett spökligt intryck, som en memoar kopplad till platsen i fråga.

Men även mer mer fridfulla målningar fanns med av natur och natur, och en mer avslappnad och rofylld verklighet.

Även fast han uttryckligen inte målar kroppar ofta, så fanns ett rum dedikerat till en studie av manskroppen i många olika "Slice of life"-situationer. Allt ifrån en dag på stranden, till mer kärleksfulla snapshots från livet. Även dessa saknar ansikten eller skarpa karaktärsdrag, men lyckas ändå förmedla klara känslor.

loading...

Tack för att ni läst

//Anders

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln