Web1000px

Spiro-3D besöker sevärd konstutställning

Vi fick den stora äran att bli inbjudna på en vernissage. Själva ordet 'vernissage' låter så fint, tycker jag. Jag har hört att ordet kommer från konstvärldens franska och betydde ursprungligen ungefär att på utställningsdagen brukade de stora konstnärerna lägga på ett lager fernissa, en sorts lack, på sina nymålade tavlor som snart skulle visas för en publik. I dag betyder det "invigning" eller "öppnande" av en konstutställning. Spiro-3D var onsdagen 13 juni på en vernissage på Ekerös Galleri Utkiken, som ligger bredvid Biblioteket...

Utställningen är arrangerad av våra grannar som vi ibland samarbetar med, nämligen Creo Konst och Hantverk. Utställningens tema är "bokstäver" och allt man kan göra av dem och med dem. Bokstäver som väcker associationer, som inspirerar, som bjuder in till lek och eftertanke. Våra vänner på Konst och Hantverk har jobbat hårt med att framställa sina konstverk. Några av dem presenterar vi här nedan i ett bildspel. Min personliga favorit var den mycket personliga och rörande skulpturen av en flicka med benskenor. Det var ett självporträtt av konstnären Johanna som i denna skulptur skildrar sin långa kamp med att lära sig att gå efter en förvärvad hjärnskada i barndomen. 

Det fanns också en del humoristiska och fiffiga konstverk i form av bokstäver och små berättelser om dem. Jag tyckte mycket om en väldigt komplex skulptur/installation som föreställde bokstaven "S" och som bestod av en Stol i Stövlar, en Svan på en Spegelblank Sjö, med en Strålande Sol, Solgula Svampar och sist men inte minst ett litet Snällt Spöke :) Snacka om "alliteration" (det betyder att man i en enda mening använder många ord som börjar på samma bokstav). 
 

Utställningen pågår till den 10 augusti 2018 så passa på att besöka den. Jag rekommenderar den varmt.

loading...

Detta inlägg är skrivet av Stanislaw Linder, handledare på Spiro-3D

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Anders » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Hej Johanna! Jag har gjort två olika sätt vid två tillfällen :D första gjorde ja..”

  • Sofia Göransson » Spiro3d filmar #UNIQ-projektet:  ”Perfekt tema på nya filmen på Ekebyhovs grundsärskola. Det ska bli superspännand..”

  • Sofia Göransson » Nu är filmen klar!:  ”Ni är så fantastiskt bra! Filmen är super!!!”

  • Johanna » Saffrans-Crème Brûlée:  ”Är nyfiken på hur denna smakar vad har du för tillbehör till? ”

  • Spiro » Pasta al Limone:  ”Ett italienskt recept skrivet i Norrland - vad kul!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln